Flag icon for English

Användbarhetslabb

Snabb fakta

  • 1 välutrustat användbarhetslabb med observationsrum
  • 2 mobila labb plus ytterligare ett användbarhetslabb finns att tillgå
  • Högupplösta digitala inspelningar
  • Svensk-engelsk/engelsk-svensk översättare
  • Eye tracker utrustning
Observationsrummet Testrummet

Användbarhetslabb

Vårt toppmoderna användbarhetslabb designades och byggdes i januari 2008 utefter våra specifikationer när vi flyttade in i lokalerna.

Labbet är utrustat med den senaste tekniken och vi kan erbjuda en stor bredd aktiviteter bl användartester av webbplatser, pappersprototyper, mobila applikationer, mjukvara och konsumentprodukter.

Labbet är även anpassat till eye tracking studier men passar också till andra typer av studier och workshops t.ex. fokusgrupper.

Alla tester kan följas i detalj från observationsrummet intill genom en envägsspegel och via högupplösta filmer, dator- och ljuduppkopplingar.

Illustration av användbarhetslabbets faciliteter

Översikt av användbarhetslabbet

Tester med portabelt labb

Fasta användbarhetslabb kan i vissa projekt vara svåra att anpassa till att likna den verkliga användningssituationen. I vissa situationer finns ett behov av att utföra testerna på annan plats eller hos en kund utanför Stockholm (så att projektmedlemmar kan lättare delta och observera testerna).

Vårt portabla labb kan i princip sättas upp var som helst. Detta gör det möjligt att utföra tester ”ute på fältet”, på plats hos kund eller ”på språng” (vi har till och med använt vårt labb i lastbilar!).