Flag icon for English

Visa alla kunder

Cision

Cision är världsledande inom kommunikationslösningar, omvärldsbevakning och medieanalystjänster. CisionPoint som är deras nyaste tjänst är en webbaserad produkt för skapande av medielistor, distribution av pressmaterial och bevakning av nyheter.

”Återkopplingen från testerna var mycket konkret och gav oss en lista med åtgärder som avsevärt ökade användbarheten i vår tjänst. Utöver dessa handfasta råd som direkt kunde implementeras fick vi också en ökad insikt internt kring användbarhet. Det kommer vi att ha stor nytta av i framtida projekt.”

Tomas Andersson, Vice President Product Management

Vi utförde tester med användare på en prototyp av CisionPoint och ansvariga på Cision från flera länder i Europa följde vårt projekt med stort intresse.

En av de större behållningarna för framtida projekt som Cision tyckte att de fick från användartesterna, var att försöka börja tänka mer på scenarios/användningssituationer istället för på funktioner. Arbetsflödena, det vill säga stegen mellan alla bra funktioner, hade inte fått tillräckligt med fokus under utvecklingen.

Testerna gav konkret återkoppling som Cision använde till att förbättra designen från användarnas perspektiv.

Utmaning

  • Identifikation av gränssnittsproblem på en prototyp

Vad vi gjorde

Resultat

  • Konkret åtgärdslista
  • En ökad förståelse kring nyttan av användbarhet